Gitaarlessen van Frits


Wie ben ik

Iets over mijn achtergrond:

Op de lagere school kreeg ik een briefje van een meisje waarop een paar akkoorden waren getekend. Thuisgekomen ging ik dit proberen op de gitaar van mijn oudere broer. Mijn broer gaf les aan schoolkinderen en begeleidde ook jongelui die in een band speelden. Alhoewel ik nooit les kreeg van mijn broer, heeft hij mij duidelijk wel geïnspireerd. Als autodidact begon ik op 9 jarige leeftijd met het ontdekken van de ukelele het gitaar spelen. Het lesgeven bleek mij later ook al op het lijf geschreven. Met veel geduld iets voordoen en uitleggen, is iets wat mij goed afgaat.

Op mijn 14e jaar was daar mijn eerste optreden bij de band van mijn broer. Daarna de zoektocht naar een eigen band. Op mijn 16e jaar begon ik als sologitarist in de band, die op dat moment begeleid werd door mijn broer. Daarna heb ik in verschillende bands veel ervaring opgedaan. Voor mijn 20e jaar ben ik al begonnen met het geven van mijn eerste gitaarlessen. Hiervoor werd ik gevraagd vanwege het gebroken been van mijn broer en hij een week of 6 geen les kon geven. Hij heeft mij toen ingewerkt. Dit les geven beviel zo goed, dat ik hiermee verder wilde gaan. Vanaf 1990 geef ik nu aaneengesloten gitaarlessen. Eerst nog hobbymatig met weinig leerlingen en later als kleine zelfstandige met meer leerlingen. Sinds de start als ZZP'er heb ik met name de groepslessen ontwikkeld, waarbij de kinderen met elkaar en van elkaar leren. Het leren samenspelen, aandacht voor elkaar en naar elkaar luisteren spelen hierin een belangrijke rol.


In de afgelopen jaren heb ik een aantal keren muziekworkshops georganiseerd met kinderen. In het verleden deed ik ook muziek activiteiten met ouderen in een verzorgingshuis. De jeugd van 10 tot 15 jaar kreeg een aantal keren de gelegenheid om met microfoon en versterker te ervaren hoe het is om op te treden voor familie en vrienden. Nog steeds ben ik betrokken bij door mijzelf en door anderen georganiseerde muziekactiviteiten en samenwerkingsverbanden.


Sinds februari 2011 werk ik als zelfstandig ondernemer na inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

KVK nummer: 51922533