Gitaarlessen van Frits

Een nieuwe gitaar?

Wanneer er een gitaar moet worden aangeschaft kan ik hierin adviseren.

Er zijn enkele gebruikte gitaren beschikbaar voor verkoop.

Als het gitaarspelen en de lessen goed bevallen wordt het tijd om een eigen gitaar aan te schaffen. Tot die tijd is er een leengitaar beschikbaar. De kwaliteit is belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat er al direct een dure gitaar moet worden aangeschaft. Het is wel belangrijk, dat de bespeelbaarheid van de gitaar goed is.
Aanschaf van een kwaliteitsgitaar heeft als voordeel dat de inruilprijs gunstig is, wanneer er een grotere gitaar wordt aangeschaft.

Onder verandering van temperatuur en verschil in vochtigheid kunnen gitaren worden beïnvloed. Daardoor zijn ze soms niet goed meer te bespelen. Goedkope gitaren zijn daar vaak erg gevoelig voor. Droge lucht (in de verwarme huiskamer) kan het hout van de gitaar doen uitdrogen. Te hoge luchtvochtigheid heeft weer een ander effect. Dit is b.v. ook merkbaar als de tonen hoger worden, terwijl er niet aan de stemknopjes is gedraaid.

De klank van de gitaar wordt mede bepaald door de gebruikte houtsoort. Gitaren met een massief bovenblad hebben een mooiere klank dan wanneer hiervoor gelamineerd hout is gebruikt.

Voor hele jonge kinderen die op les komen, kan er worden gekozen voor een extra kleine gitaar. Deze gitaar kan na aanschaf weer worden omgeruild voor een grotere maat als het kind daar aan toe is.